INSPIRATION OCH RECEPT 

Det finns så mycket roligt och mer du kan göra av våra frukostprodukter med teff. Här kommer inspirerande recept som hjälper dig att komma igång. Följ oss gärna på instagram och facebook där vi uppdaterar fler spännande recept och serveringsförslag med teff. Lycka till!

Det finns så mycket roligt och mer du kan göra av våra frukostprodukter med teff. Här kommer inspirerande recept som hjälper dig att komma igång. Följ oss gärna på instagram och facebook där vi uppdaterar fler spännande recept och serveringsförslag med teff. Lycka till!

SMOOTHIE BOWL

För 2 personer

2 dl frysta hallon
1/2 frysta lingon
1/2 fryst banan
1 dl frysta jordgubbar
2 dl havremjölk

Topping:
Messob Granola
Färska jordgubbar
Kokoschips
Chiafrön
Sesamfrön
Mynta

1. Mixa alla ingredienser till en smoothie.
2 Toppa med topping!

SMOOTHIE BOWL

För 2 personer

2 dl frysta hallon
1/2 frysta lingon
1/2 fryst banan
1 dl frysta jordgubbar
2 dl havremjölk

Topping:
Messob Granola
Färska jordgubbar
Kokoschips
Chiafrön
Sesamfrön
Mynta

1. Mixa alla ingredienser till en smoothie.
2 Toppa med topping!

FRÖKNÄCKE MED TEFF

1 plåt

1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
2 msk chiafrön
2 dl teff sportgröt
½ tsk salt
¾  tsk fänkålsfrön
3 dl vatten
½ dl rapsolja

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
3. Koka upp vattnet och rör ner det i bunken tillsammans med oljan. Rör till en jämn smet. Låt stå och svälla i 5 minuter.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 70 min.
5. Låt svalna på galler och bryt i mindre bitar.

FRÖKNÄCKE MED TEFF

1 plåt

1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
2 msk chiafrön
2 dl teff sportgröt
½ tsk salt
¾  tsk fänkålsfrön
3 dl vatten
½ dl rapsolja

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
3. Koka upp vattnet och rör ner det i bunken tillsammans med oljan. Rör till en jämn smet. Låt stå och svälla i 5 minuter.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 70 min.
5. Låt svalna på galler och bryt i mindre bitar.

GRANOLA BARS

4 dl MESSOB Granola
1 tsk chiafrön
1/2 dl vita sesamfrön
1 msk svarta sesamfrön
1 dl pumpafrö
1 dl kokoschips
1/2 dl rapsolja
2 tsk agavesirap
2 dl jordnötssmör
2 msk vatten
2 msk dadelmassa eller 6 mixade dadlar
1 nypa salt

1. Värm jordnötssmör, olja, dadelmassa, agavesirap och vatten tills det är mer flytande.
2. Blanda alla torra ingredienser, rör sedan ner jordnötssmörsblandningen.
3. Tryck ut i form med bakplåtspapper i botten.
4. Ställ i frysen i minst 1 timme, skär sedan i rutor.

GRANOLA BARS

4 dl MESSOB Granola
1 tsk chiafrön
1/2 dl vita sesamfrön
1 msk svarta sesamfrön
1 dl pumpafrö
1 dl kokoschips
1/2 dl rapsolja
2 tsk agavesirap
2 dl jordnötssmör
2 msk vatten
2 msk dadelmassa eller 6 mixade dadlar
1 nypa salt

1. Värm jordnötssmör, olja, dadelmassa, agavesirap och vatten tills det är mer flytande.
2. Blanda alla torra ingredienser, rör sedan ner jordnötssmörsblandningen.
3. Tryck ut i form med bakplåtspapper i botten.
4. Ställ i frysen i minst 1 timme, skär sedan i rutor.

HÖR GÄRNA AV DIG TILL OSS

Du får gärna höra av dig till oss. Vi är glada om du gillar våra produkter, men har du funderingar och förslag på hur vi kan bli ännu bättre så lyssnar vi gärna. Enklast är att skicka ett mail.
Vi hoppas också att du gillar det vi gör på facebook och på instagram.

Messobfoods AB
Sturegatan 4
743 14 Uppsala
018-400900

kontakt@messob.se